Ενημέρωση ΕΟΙ 18.5.2020

Μαρκόπουλο 18/5/2020

Προς τα Σωματεία της ΕΟΙ

Σας  διαβιβάζουμε τη νέα ΚΥΑ (ΦΕΚ 1868 17.5.2020), τις οδηγίες Β Φάσης και τις οδηγίες προς υποψηφίους ΤΕΦΑΑ, σχετικά με την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων που λάβαμε σήμερα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και παραθέτουμε το απόσπασμα που αφορά και το άθλημα της Ιππασίας.

Άρθρο 3. Κατ’ εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων από τις 18.5.2020

1. Κατ’ εξαίρεση των απαγορεύσεων που επιβάλλονται δυνάμει του άρθρου 1, από τις 18.5.2020 επιτρέπεται:

α) Η λειτουργία όλων των ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων και κολυμβητηρίων και η χρήση τους αποκλειστικά και μόνον για την κάλυψη αναγκών προπόνησης (μόνο με ατομικές προπονήσεις, χωρίς επαφές ή ομαδική άσκηση) από αθλητές σωματείων, Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Ανωνύμων Αθλητικών Εταιριών (Α.Α.Ε.) ηλικίας δεκατριών (13) ετών και άνω (γεννημένους έως και τις 31.12.2007) και με τους όρους και τους περιορισμούς που αναφέρονται στο Παράρτημα, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας. Οι αθλητές όλων των προ-ολυμπιακών και των εθνικών ομάδων κάνουν χρήση των παραπάνω αθλητικών εγκαταστάσεων κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.

β) Η λειτουργία των ανοικτών εγκαταστάσεων σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους αδιακρίτως νομικής προσωπικότητας που χρησιμοποιούν τα αθλητικά σωματεία και όμιλοι που διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας για τα αθλήματα: αντισφαίριση, γκολφ, κρίκετ, ιππασία, σκοποβολή, τοξοβολία, αεραθλητισμός, μηχανοκίνητος αθλητισμός, υποβρύχια δραστηριότητα και ορειβασία - αναρρίχηση και η χρήση τους από αθλητές και αθλούμενους ηλικίας δεκατριών (13) ετών και άνω (γεννημένους έως και τις 31.12.2007) αποκλειστικά και μόνο για προπονητικούς σκοπούς.

Ακόμη, σας γνωρίζουμε ότι την ιστοσελίδα https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού  αναρτάται κάθε σχετική πληροφορία (οδηγίες, έντυπα, νομοθεσία κ.α.) και υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Γραμματεία της ΕΟΙ είναι στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσεις.

From: Grafeio Yfypourgou Athlitismou <Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.>
Sent: Monday, May 18, 2020 12:08 PM
Subject: Οδηγίες για την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων και των αθλητικών εγκαταστάσεων

Καλημέρα σας!

Σας αποστέλλουμε τη νέα ΚΥΑ, τις οδηγίες Β Φάσης και τις οδηγίες προς υποψηφίους ΣΕΦΑΑ, σχετικά με την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων και παρακαλούμε όπως ενημερωθούν τα αθλητικά σωματεία της αρμοδιότητάς σας.

Ιδιαίτερο Γραφείο Υφυπουργού